söndag 24 maj 2009

Mannen är hård och orättvis.


Kan man låta bli att ta två bitar av den här? Min favvotårta. Jag kunde inte det.
Alltså efter kalaset hade jag lite ågren över den här helgen där jag bara tryckt i mig en massa onyttigheter, mat, alkohol, godis. Vi måste ut på en promenad, en lång sådan. Mannen hänger på. Han hade sitt mål och jag mitt. Jag visste dock inte om hans förrän vi stod utanför en MAX restaurang. OK, jag följde med in och beställde en vatten :) Duktigt va? Jag sitter och smuttar på mitt vatten och känner mig duktig. Han slafsar hamburgare och pommes. In kommer en överviktig tjej och beställer varpå min filosofiske man tycker att dom borde ha samma regler på snabbmatskedjor som dom har på krogen.
Hur då, undrar jag.
Jo, en som är för full får ju inte komma in alltså en som är för fet borde portas. Gå ett varv runt huset om man är på väg att lägga på sig, osv.
Kan han säga som fått doktorns ordination att äta dubbla pålägg och vräka i sig köttbitar och att äta ofta.
Det är orättvist. Det räcker att jag ser ett matlagningsprogram på TV så har jag gått upp 1kg.

Hur tänkte man här då?


Påväg hem från kalaset gick jag igenom ett bostadsområde där jag fick väja för denna skylt. Jag överlåter till läsaren att fritt tolka meningen med denna. Själv funderade jag lite över om man kan använda den på jobbet.

Kalasdax

Det blir 16/18års kalas idag.Problem, problem. Vad köper man till en kille på 16 år eller en tjej på 18 år? Dagens 16åringar nöjer sig inte med en legobrandbil eller ett gosedjur.......det var lättare förr, tex för 12år sedan. Jag minns med vemod tillbaka på tiden när man kunde glädja grabben med ett gäng pokémonkort. Nu ska det vara Billabong eller Quicksilver. Det gör sig nog bra ute på sjön vid röda stugan.

Borta är tiden när man kunde glädja henne med ett klädesplagg med lite glitter på eller en sminkväska Nu ska det vara Hasselblad eller nåt annat som man inte ens har kunskap att välja mellan.

Hjälp!